U trendu

Oko 5.000 mladih na protestu u Nišu

Nekoliko hiljada Nišlija, mahom studenata, okupilo se i večeras u centru grada u znak protesta zbog pobede Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima i poručilo da ga ne priznaju kao predsednika.

Mladi koji su se organizovali preko društvenih mreža, nosili su transparente „Neću sendvič, hoću promene“, „Neću Cecu za ministarku“, „Vučiću Šrederu“.

Učesnica protesta Aleksandra Nedeljković poručila je da „studenti ne pristaju na diktaturu“ i da „neće iz države, nego na ulicu“.

„Ukoliko neko iz dana u dan može da vredja našu inteligenciju, mi možemo da budemo na ulici i pokažemo da postojimo“, rekla je Nedeljković.

Student Marijan Mitrović rekao je da mladi hoće šansu i hoće posao.

„Ne želimo da posla za nas nema, a da ga ima za one koji imaju partijsku vezu“, rekao je Mitrović i dodao da se protesti šire Srbijom, da su juče bili u tri grada, a već danas u 17 gradova.

Predstavnik rezervista iz Kuršumlije Dejan Milošević pozvao je borce da se pridruže studentima u Nišu.

Gradjanima su se obratili i pojedini penzioneri koji su ih podržali, i naveli da ne žele da njihova deca i unuci odlaze iz zemlje.

Nakon protesta u centru grada, organizovana je protesna šetnja do Narodnog pozorišta i Skupštine grada Niša.

Mladi su se okupili večeras i u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu. U Beogradu ih je više hiljada, a u Novom Sadu oko hiljadu.

Organizatori protesta još nisu poznati, a juče se zvanično niko nije obraćao na protestu u Beogradu.

Drugoplasirani predsednički kandidat Saša Janković, Boško Obradović, Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) i Demokratska stranka poslali su saopštenja u kome podržavaju protest uz poziv da on bude miran.

Prvoplasirani kandidat Aleksandar Vučić rekao je da u Srbiji ima pravo da protestuje svako ko je nezadovoljan izborima, sve dok je to mirno.

(Beta)

1 komentar
  1. goran manic

    Zar svaka generacija mora da ima svog „Slobu-Sadama“ i „Vučića- Šredera“! Dokle? Srbine!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike