U trendu

O’Konel: Kosovo ima problem sa korumpiranim političarima

PRIŠTINA – Ambasador Velike Britanije u Prištini Ruiairi O’Konel izjavio je da Kosovo ima problem sa korumpiranim politčarima i zvaničnicima, koji rade više za sopstvene interese, nego za društvo.

On je to rekao u videu objavljenom na sajtu britanske ambasade i naveo da njegova država sarađuje sa pravosudnim sistemom i civilnim društvom kako bi što bolje nadgledala rad sudova u cilju otklanjanja korupcije.

„Iz tih razloga, mi u ambasadi Velike Britanije radimo na ohrabrivanju građana, kao što je slučaj sa Muratom Mehmetijem, zvaničnikom poreske administracije, koji radi na borbi protiv korupcije“, rekao je O’Koneli, prenosi prištinska Epoka.

Istovremeno, americki ambasador u Prištini Filip Kosnet zatražio je od građana Kosova da preduzmu konkretne akcije u borbi protiv korumpiranih političara.

Kako prenosi prištinska Epoka, on je u video poruci na Fejsbuku istakao da građani moraju da vide da se zakoni primenjuju pođednako na sve i da se njima kažnjava koruptivno ponašanje, posebno kada ga primenjuju vladini zvaničnici i njihovi najbliži saradnici, .

„Pozivam vas da gledate mimo ličnih interesa i zahtevate pravdu i odgovornost“, rekao je Kosnet i poručio da je posvećenost građana Kosova borbi protiv korupcije osnova za postizanje željene evrointegracije.

„Verujem da je posvećenost vlade i građana Kosova borbi protiv korupcije na svim nivoima osnova prosperiteta i zapadnih integracija koje želite. Dobri zakoni i transparentni procesi su važni, ali nije dovoljno da imate sisteme na papiru, ukoliko se ne implementiraju iskreno, u potpunosti i dosledno“, rekao je Kosnet.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike