U trendu

Omerović: Pravda mora stići odgovorne za zločin u Štrpcima

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Skupštine Srbije Meho Omerović izjavio je danas da pravda „mora stići“ sve koji su učestvovali u zločinu u Štrpcima, kao i odgovorne za zataškavanje i opstrukciju istrage.

Omerović je u saopštenju istakao da se zločin u Štrpcima nikada ne sme zaboraviti i zastariti, navodeći da se Srbija mora odreći pogubne i zločinačke politike koja je „ubijala sopstvene gradjane“.

„Zločin koji se desio u Štrpcima pre 24 godine još je jedna od najcrnjih mrlja u istoriji Srbije, jer su ubijeni njeni državljani“, naveo je Omerović u saopštenju.

On je ocenio kao tragično „što su po dokazima sa sudjenja nalogodavci, organizatori, oni koji su logistički sve pripremali i učestvovali bili predstavnici tadašnje države, policije i železnice“.

„Danas nam je svima u regionu potrebno mnogo više iskrenosti, razumevanja, poštovanja, uvažavanja tudjih žrtava. Samo tako možemo doprineti uspostavljanju toliko željene stabilnosti i mira u regionu“, rekao je Omerović.

Danas se navršavaju 24 godine od zločina uŠtrpcima, u kome su pripadnici Vojske Republike Srpske ubili 20 civila nesrpske nacionalnosti koje su prethodno izveli iz voza na relaciji Beograd – Bar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar