U trendu

Opozicija je najhrabrija kada Vučić nije u zemlji

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas da nisu tačni navodi opozicijeda premijer Aleksandar Vučić i članovi vlade izbegavaju da dodju u skupštinu i odgovaraju na poslanička pitanja.

Martinović je novinarima u skupštini rekao da je Poslovnikom o radu parlamenta predvidjeno da vlada u skupštinu dodje poslednjeg četvrtka u mesecu, samo ako je u toku sednica skupštine, a da ove nedelje sednice nema.

„Da sam na mestu poslanika bivšeg režima i bivšeg premijera (Zorana Živkovića) molio bih Boga da ne dodjem u situaciju da (Aleksandar) Vučić dodje u skupštinu i odgovara na moja besmislena pitanja. Kada god to učini oni izadju iz te političke borbe kao gubitnici“, istakao je Martinović.

Kako je dodao, opozicija je najhrabrija kada Vučić nije u zemlji.

„Samo neka imaju dovoljno strpljenja, doći će i taj neki novi poslednji četvrtak kada će biti sednice i kada će Vučić odgovarati na pitanja velikana srpske politike“, rekao je Martinović.

On je istakao da SNS pruža punu podršku vladi i Vučiću pre svega u vodjenju „mudre, odlučne i izbalansirane spoljne politike“, koja čuva i štiti interese Srbije i njenih gradjana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.