U trendu

Opozicija kritikuje zakon o javnim preduzećima

Poslanici opozicije u Skupštini Srbije ocenili su danas da je Predlog zakona o javnim preduzećima po kome direktori javnih preduzeća neće moći da budu partijski funkcioneri još jedno u nizu predizbornih obećanja vladajuće Srpske napredne stranke.

Šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Djurišić rekao je danas da je SNS to najavljivao i pred izbore 2012. godine i 2014. godine.

„S obzirom da je zakon donet pre neki dan na vladi i upućen u skupštinsku proceduru po hitnom postupku, mislim da je to predizborni zakon, koji treba da ubedi gradjane da će posle izbora biti drugačije. Biće drugačije zato što Vučić neće više biti predsednik vlade, a ne zato što ovakav zakon predlaže“, kazao je Djurišić.

Lider Levice Srbije Borislav Stefanović kazao je da je Predlog zakona o javnim preduzećima dobar u svojoj suštini – da partijski funkcioneri ne budu na čelu javnih preduzeća i da se biraju na konkursu.

„To je staro predizborno obećanje naprednjaka koje nisu ispunili do sada i ovo jeste predizborni korak koji želi da zamaže oči javnosti, da kaže kako eto oni to rade. Nemamo nikakve garancije, iskustveno gledano, da su oni u stanju da ispune bilo koje od svojih predizbornih obećanja“, naveo je Stefanović.

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je da taj zakon neće da biti sproveden, kao što se ne sprovodi nijedan zakon koji je donela ova vlast.

„Zakon o javnim preduzećima se ne sprovodi, Zakon o javnim nabavkama se ne sprovodi. O tome ko će biti dobavljač u Srbiji odlučuje jedan ili dva čoveka. To zna cela Srbija. I znaju u Srbiji koja su to dva čoveka i da su oni vrlo bliski porodično, partijski i Aleksandru Vučiću i nekim njegovim bliskim ministrima“, kazao je Veselinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar