Opozicija: Nema nas, pa ni „besmislenih amandmana „

BEOGRAD – Poslanici dela opozicije koji bojktuju rad parlamenta u plenumu, kažu da je jasan dokaz da je cilj “besmislenih amandmana” koje podnose poslanici vlasti, kako bi onemogućili opoziciju da govori, to, što danas nema takvih amandmana.

Konferenciju za novinare u Skupštini Srbije na kojoj je to konstatovano u holu skupštine održali su Goran Ćirić (DS), Dragan Veselinović (Dveri), Đorđe Vukadinović (Nova Srbija – Pokret za spas Srbije), Tatjana Macura (Stranka moderne Srbije), Jovan Jovanović (Klub samostanih poslanika), Dijana Vukomanović (Narodna stranka).

Oni su takođe rekli da su među poslanicima SNS koji su podneli zahtev za održavaje vanredne sednice koja je u toku, Vesna Rakonjac i Željko Sušec, koji su, kako navode, još pre nekoliko meseci podneli ostavke na poslanička mesta.

“Imali smo fantomske amandmane, sad imamo i fantomske poslanike”, rekao je Vukadinović i dodao da su poslanici vlasti u proseku podnosili oko 400 amandmana na prve članove zakona koji bi se našao prvi na dnevnom redu, kako opozicija ne bi mogla da učestvuje u radu.

To što ih sada nema, kaže Vukadinović, pokazuje “da oni znaju šta su radili”.

Vukadinović je rekao da bojkot parlamenta ne odogovara ni vlasti i smatra da je to i njima jasno, samo, kako kaže, ne žele da priznaju grešku, jer im je takav “politički mentalni sklop”

“Bojkot nije sam sebi svrha, već sredstvo da bi se parlament i politički život u Srbiji vratio ,ako može u normalu. Nisam optimista, ali treba verovati i treba se boriti da tako bude”, rekao je Vukadinović.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike