U trendu

Opozicija od SNS traži uslove za slobodne izbore

Devet opozicionih stranaka i pokreta zatražilo je danas hitan sastanak sa predstavnicima vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) kako bi razgovarali o uslovima za održavanje slobodnih i poštenih izbora, izjavio je narodni poslanik i lider Pokreta za preokret Janko Veselinović.

„Sada ne postoje uslovi za slobodne, fer i demokratske izbore. Za to je odgovorna SNS, koja je zamenila institucije. Mi ćemo toj stranci koliko sutra uputiti zahtev da se hitno sastanemo i zatražimo da institucije preuzmu ulogu koja im pripada. Očekujemo da sastanak bude održan u narednih sedam dana“, kazao je Veselinović novinarima nakon sastanka opozicije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Demokratske stranke, Nove stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratske akcije Sandžaka, Zajedno za Srbiju, Demokratske stranke Srbije, Dveri i Pokreta Dosta je bilo. Na sastanak su pozvane i Socijaldemokratske stranka i Liberalno demokratska partija, koje nisu došle na sastanak.

Veselinović je kazao da su se opozicione stranke dogovorile da od pravosudnih organa zatraže da budu rešeni slučajevi ugrožavanja slobode kandidovanja i slobode izražavanja izborne volje.

Takodje se traži kažnjavanje zloupotrebe državnih organa i institucija u cilju nametanja izborne volje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.