U trendu

Opozicija smatra da je Vujović uvredio lekare

Poslanici opozicije ocenili su danas da je ministar finansija Dušan Vujović uvredio zdravstvene radnike zbog poruke da nezadovoljni Nacrtom zakona o platama u javnom sektoru „mogu da pronadju drugu državu“.

Poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović danas je za skupštinskom govornicom ocenio da je reč o uvredi nanetoj ljudima koji su se školovali dugi niz godina, kako bi bili od koristi svojoj zemlji.

„Ministar je uvredio lekare“, kazao je Veselinović i dodao da bi i na ministra Vujovića trebalo da se odnose odredbe o novčanim ili kaznama društveno-korisnim radom zbog nanetih uvreda.

Demokratska stranka je izjavu ministra Vujovića ocenila bahatim i nedopustivim.

„Sigurni smo da će gradjani shvatiti da je lakše promeniti vladu nego državu u kojoj žive“, kazala je poslanica DS-a Aleksandra Jerkov.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao je da njegov kolega iz Vlade nije nikoga uvredio.

„Ministar Vujović želi da uredi javne finansije i tim poslom se bavi odgovorno i ozbiljno. On nije nikoga uvredio“, kazao je Stefanović.

Prema pisanju medija Vujović je posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta, na kojoj je trebalo da bude postignuta saglasnost o tekstu zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, poručio nezadovoljnim lekarima, zaposlenima u prosveti i kulturi da nadju drugu državu ako im se ne svidjaju njegovi predlozi.

Portparol Socijalističke partije Srbije Djordje Milićević nije želeo da komentariše ove navode, jer kako je rekao, nije lično čuo niti pročitao takav stav ministra Vujovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar