U trendu

Opozicija zabrinuta zbog uslova u kampanji

Poslanici opozicije izrazili su danas zabrinutost zbog načina na koji će biti vodjena predizborna kampanja pred vanredne parlamentarne izbore, dok su poslanici vladajućih stranaka izrazili uverenje da će biti poštovana demokratska procedura.

Poslanik Socijaldemokratske stranke Marko Djurišić upozorio je danas za stanje u kojem se nalazi politička scena u Srbiji i na način na koji će biti vodjena kampanja.

„Biće puno ružnih stvari, neprimerenih izjava, nadam se da neće biti fizičkih napada. Bilo je dosta nasilja nad članovima stranaka, a nijedan slučaj nije razrešen. Nije razrešena ni afera kradje glasova na koju su izmedju dva kruga (izbora 2012. godine) ukazali sadašnji predsednik države i premijer. To je bila laž koja je dovela ovu vlast na vlast“, rekao je Djurišić novinarima.

On je rekao da je u poslednje četiri godine rad lokalnih samouprava obeležilo takozvano prekomponovanje i promene vlasti.

Prema njegovim rečima, politika u Srbiji sve više „postaje borba na život i smrt“ i to stvara lošu sliku o političkom stanju u Srbiji.

„Mi smo pre dve godine rekli da je potrebna reforma političkog sistema, promena Ustava, ali i primena zakona, ali u ovoj Skupštini nije bilo pravog dijlaoga na tu temu“, kazao je on.

Poslanik SNS Milovan Drecun izjavio je da bi predstojeća kampanja trebalo da bude što više u skladu sa demokratskim procesom.

Drecun je rekao da osudjuje incidente u lokalnim samoupravama bez obzira sa čije strane dolaze.

Poslanik SPS Djordje Milićević kazao je danas da, kada se govori o predstojećim izborima, u ovom trenutku ne postoji nijedan razlog za pravljenje negativne atmosfere i dizanje tenzija.

Govoreći o situaciji u lokalnim samoupravama i slučajevima prekomponovanja vlasti, Milićević je kazao da je za SPS važno da se poštuje volja gradjana i da se poštuje zakon.

Milićević je rekao da je stvar nadležnih organa ako postoje slučajevi nasilja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar