Opredeliti se za partijsku ili državnu funkciju

Potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je danas da će se pre održavanja Skupštine SNS, na predsedništvu stranke razgovarati o tome kako će izgledati buduće rukovodstvo naprednjaka i navela da je ideja da se odvoje partijske i državne funkcije.
 
“Ne možete da budete na dva mesta u isto vreme. Stranka se širi i svi smo mi negde, evo sada i u pokrajini i na nivou republike i lokalu. Ako hoćete istinski da se bavite i pratijom i vladom to ne možete, morate da se opredelite šta je to čime zaista želite da se bavite”, rekla je Mihajlović za TV Pink. 

Ona je navela da pretpostavlja da će biti promena potpredsednika stranke na skupštini, koja se održava 28. maja, i da će ona novim potpredsednicma sigurno čestitati na izboru.

“Kada su mene imenovali za potpredsednika jedini čovek koji mi je čestitao i poželeo sreću je bio Aleksandar Vučić i niko drugi. Kada budu imenovani novi, ja ću im iskreno i puna srca poželeti sve najbolje, jer mislim da SNS ima budućnost i mislim da mnogo više mora da se radi u stranci”, kazala je Mihajlović.

Dodala je da će propagirati ideje SNS, bez obzira koja će biti njena politička funkcija.

Govoreći o ministarskim funkcijama, Mihajlović je navela da svi treba da shvate da prvo premijer treba da da elaborat odnosno kaže šta se želi u naredne četiri godine, pa potom ko su ljudi koji mogu to da iznesu. 

“Ja mislim da sam postigla odredjen rezultate u prethodno periodu i u zavisnosti od onoga šta premijer želi da radi naredne četiri godine onda ćemo pričati da li možemo da radimo zajedno, ja se nadam da možemo”, kazala je Mihajlović.

(Beta)

Ostavite komentar