U trendu

Orlić: Iza protesta stoje političke strukture

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Vladimir Orlić je danas ocenio da je „više nego jasno“ da iza protesta „Protiv diktature“ stoje političke strukture i kao dokaz naveo poziv poslanika Zorana Živkovića demonstrantima da sa galerije Skupštine prate njen rad.

„Potpuno je jasno da iza takozvanog spontanog protesta stoje političke strukture Saše Jankovića DOS-ovskog kandidata, ali i nekih drugih kandidata. Oni ne samo da su od samog početka instruisali proteste, već su danas pokušali i da ih presele u Dom Narodne skupštine“, rekao je Orlić novinarima u Skupštini.

On je ustvrdio da su oni proteste organizovali „kako bi se opravdali za neuspeh“ na predsedničkim izborima i da bi se „na ulicama osporila demokratski izražena volja gradjana“.

„Ako nekome od gradjana Srbije možda i nije bilo jasno ko iza čitave priče stoji, danas se to pokazalo crno na belo, a to su danas objasnili poslanički predstavnici Saše Jankovića, medju kojima je i Zoran Živković“, rekao je Orlić.

Poslanik i lider Nove stranke Zoran Živković, koji je podržao predsedničku kandidaturu Saše Jankovića, uputio je juče zahtev da se za 48 demonstranata omogući da s galerije prate rad Skupštine, na šta nije dobio odgovor, te je najavio da će zahtev ponoviti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.