U trendu

Osam meseci uslovnog zatvora zbog pretnji smrću Vučiću…

NOVI PAZAR – Osnovni sud u Novom Pazaru osudio je Asmira R. (28) na uslovnu kaznu zatvora od osam meseci zatvora sa rokom provere od godinu dana zbog pretnji smrću koje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću i poslaniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, a tužilaštvo je uložilo žalbu na tu presudu.
Asmir R. osuđen zbog izvršenja krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, preneo je Radio Sto plus.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva Jovan Milanović rekao je tužilaštvo uložilo žalbu na tu presudu jer smatra da je optuženi trebalo da bude osuđen na efektivnu, a ne uslovnu kaznu zatvora.
Asmir R. se tereti da je pre dva meseca pozvao policiju u Beogradu i zapretio da će ubiti Vučića, Stefanovića i Šešelja.
Beogradska policija je o svemu obavestila kolege u Novom Pazaru koji su ga posle par sati uhapsile u porodičnoj kuci u naselju Hadžet, a pretresom objekta tada nisu pronašli nikakvo oružje, podseća lokalni radio.
Asmir R. je, kako dodaje Radio sto plus, negirao da je pretio ubistvom Vučiću, Stefanoviću i Šešelju, braneći se da je tokom poziva izrazio nezadovoljstvo odnosom državnog vrha prema Novom Pazaru i žiteljima grada.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike