U trendu

Osnovan Savez za Srbiju – Kragujevac: Centralna vlast ponizila gradjane

Na osnivanju Saveza za Srbiju-Kragujevac je ocenjeno da je Savez politička alternativa aktuelnoj vlasti koji će se boriti za promene i bolju budućnost gradjana u gradu koji je centralna vlast ponizila.

Lokalni Savez za Srbiju je zvanično osnovan potpisivanjem izjave predstavnika Pokreta za naš grad, gradskih odbora Narodne stranke, Dveri i Demokratske stranke i Sindikata Sloga u Kragujevcu.

Predsednik Pokreta za naš grad Dalibor Jekić je rekao da su u Savezu svi oni koji žele drugačiji Kragujevac i da se on vrati na mesto koje mu pripada – da bude lider i lokomotiva ovog regiona.  

Jekić je ocenio da centralna vlast ne poštuje Kragujevac, lokalna vlast je otudjena od svojih gradjana i da je sve više onih koji odlaze, ne samo mladih nego i ljudi srednje generacije.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Ivan Dubljanin je ocenio da je Kragujevac grad koji se razvlašćuje, jer se regionalni centri, jedan po jedan, odvlače u okolne gradove, a lokalna vlast nije sposobna da se izbori sa otimačinom.

Dubljanin je rekao da u Kragujevac nije došao ni jedan investitor kojeg je uputila Vlada Srbije kao i da nikada nije bio nebezbedniji grad, jer se u njemu kriminalni klanovi takmiče u reketiranju privrednika i medjusobnu prevlast.

Predsednica Gradskog odbora Narodne stranke Gordana Šošić je rekla da se samo zajedničkim naporima može uzdrmati sadašnji režim.

„Formiranjem lokalnog Saveza za Srbiju dajemo obećanje svim Kragujevčanima i  svim gradjanima Srbije da ćemo se zajedničkim naporima boriti za sprovodjenje platforme Saveza za Srbiju i Sporazuma za narodom kao garancije budućih sloboda u našoj državi“, rekla je Šošić.

Milan Dimitrijević iz Dveri je rekao da sporazum Saveza na lokalnom nivou označava početak jedne nove političke realnosti ujedinjene oko zajedničkog cilja – promene režima koji je zemlju i grad Kragujevac gurnuo u ambis i sivilo koje nema dna.

On je rekao da je obaveza da se radniku i seljaku vrate čast i dostojanstvo, da svaki čovek ima posao i krov nad  glavom i da se spreči odlazak mladih iz zemlje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar