U trendu

Ostavka Ciprasa nije poraz nove evropske levice

Potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović ocenio je da ostavka premijera Grčke Aleksisa Ciprasa nije poraz nove evropske levice.

„Mislim da je u pitanju potez odgovornog čoveka koji se suočava s kritikama za neispunjavanje obećanog i rezultata referenduma, i da samim tim treba proveriti podršku kod građana. Tako nešto je u Srbiji nezamislivo i to treba da nas zabrine“, izjavio je za list Danas od subote Stefanović, koji je ranije predložio Demokratskoj stranci programski zaokret ulevo.

On je odbacio mogućnost da rasplet u Grčkoj demorališe i njegova zalaganja da se politika DS-a usmeri više u pravcu levice.

„Nisam ničija kopija, niti sam portparol Ciprasa u Srbiji. Naši problemi su specifični i zahtevaju naša rešenja. Zaokret ulevo u DS-u zavisi od volje stranke i njenih članova. I pored toga što ne verujem u mogućnost da DS napravi tako značajan zaokret, na meni je da pokušam“, rekao je Stefanović.

On je ocenio da su Cipras i njegov rad dobar putokaz svima u Evropi kako izbeći greške i kako se postaviti.

„Smatram da će Siriza postići još bolji rezultat na predstojećim izborima, jer ljudi vide da se bore i pokušavaju, što niko pre njih nije ni pokušao. Očigledno je da je ovo jedna pauza i uzimanje vazduha za iskušenja koja predstoje, jer plan kreditora nije ostvariv na srednji rok i sve će se završiti značajnim otpisom grčkog duga i povratak na politiku protiv štednje koja je pogubna u celoj Evropi“, dodao je Stefanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar