najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Ostavka Ciprasa nije poraz nove evropske levice

Potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović ocenio je da ostavka premijera Grčke Aleksisa Ciprasa nije poraz nove evropske levice.

„Mislim da je u pitanju potez odgovornog čoveka koji se suočava s kritikama za neispunjavanje obećanog i rezultata referenduma, i da samim tim treba proveriti podršku kod građana. Tako nešto je u Srbiji nezamislivo i to treba da nas zabrine“, izjavio je za list Danas od subote Stefanović, koji je ranije predložio Demokratskoj stranci programski zaokret ulevo.

On je odbacio mogućnost da rasplet u Grčkoj demorališe i njegova zalaganja da se politika DS-a usmeri više u pravcu levice.

„Nisam ničija kopija, niti sam portparol Ciprasa u Srbiji. Naši problemi su specifični i zahtevaju naša rešenja. Zaokret ulevo u DS-u zavisi od volje stranke i njenih članova. I pored toga što ne verujem u mogućnost da DS napravi tako značajan zaokret, na meni je da pokušam“, rekao je Stefanović.

On je ocenio da su Cipras i njegov rad dobar putokaz svima u Evropi kako izbeći greške i kako se postaviti.

„Smatram da će Siriza postići još bolji rezultat na predstojećim izborima, jer ljudi vide da se bore i pokušavaju, što niko pre njih nije ni pokušao. Očigledno je da je ovo jedna pauza i uzimanje vazduha za iskušenja koja predstoje, jer plan kreditora nije ostvariv na srednji rok i sve će se završiti značajnim otpisom grčkog duga i povratak na politiku protiv štednje koja je pogubna u celoj Evropi“, dodao je Stefanović.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike