U trendu

Otvaranje poglavlja 23 i 24 u junu

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot ocenio je danas da ne bi trebalo da bude nikakvih ometanja ni problema u otvaranju poglavlja 23 (reforma pravosudja) i 24 (pravda, sloboda i bezbednost) u pregovorima Srbije o pridruživanju EU u junu ove godine, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Kako se navodi, Skot je u razgovoru s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem kazao da to ne bi trebalo da bude problem uprkos kratkom vremenskom periodu koji je ostao do tada.

Predsednik Nikolić je izrazio uverenje da će i nakon parlamentarnih izbora u Srbiji 24. aprila, odnosi dve zemlje nastaviti da se ubrzano razvijaju. 

„Poslovni ambijent kakav je stvoren u Srbiji u poslednjih nekoliko godina može da pruži brojne povoljnosti američkim investitorima, a čvrsta rešenost naše zemlje da postane punopravni član Evropske unije garantuje stabilnost i sigurnost svim stranim kompanijama koje su zainteresovane za ulaganje u srpsku privredu“, rekao je Nikolić.

Dvojica sagovornika izrazili su i veliku zabrinutost zbog današnjih terorističkih napada u Briselu, kao i ogromno žaljenje zbog velikog broja nevinih žrtava, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.