U trendu

Pacoli: Ako ne dobijem dozvolu za Sandžak neću ići kao Djurić i neću provocirati

Zamenik premijera Kosova Bedžet Pacoli izjavio je danas da je zatražio dozvolu od Beograda da 21. i 22. jula zvanično poseti Novi Pazar i Sandžak i dodao da ukoliko je ne dobije neće ići planinskim putevima kao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju na Kosovo.

Uopšte neću ići ako mi ne bude dozvoljeno, rekao je Pacoli za Kljan Kosova i dodao da neće biti poput Marka Djurića, koji je nezakonito ušao na Kosovo i potom provocirao pokazujući tri prsta pred kamerama.

Pacoli je rekao da je na njega vršen pritisak iz Brisela da ne ide u Sandžak, ali da je bez obzira na to podneo zahtev Beogradu. 

Otići ću u Sandžak ako dobijem dozvolu iz Beograda, bez obzira na to šta drugi kažu, rekao je Pacoli i dodao da vidi ogorčenost kod pojedinih političara u Beogradu.

Pacoli je naveo, da kada bi išao u Sandžak ne bih koristio medije da nekog provocira. 

„Kada je Djurić došao na Kosovo, pred kamerama je pokazao tri prsta da bi provocirao. Ja nikoga ne bih provocirao. Otišao bih u Novi Pazar kao zvaničnik, ne privatno. Da želim da idem privatno otišao bih sutra i ne bi morao nikoga da pitam, ali pozvan sam kao ministar spoljnih poslova“, rekao je Pacoli.

Bošnjačko nacionalno veće pozvalo je Pacolija na sednicu Nacionalnog veća Bošnjaka i debatu „Proces uspostavljanja regionalne stabilnosti i saradnje na Balkanu“ 21. i 22. jula. Odnosno da poseti Novi Pazar i ostale opštine Sandžaka i Pešteri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.