U trendu

Pacoli: Ekstremno sam zabrinut zbog Vučićevog stava o presudi Mladiću

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli naveo je danas da je veoma zabrinut zbog stava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o presudi ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.

Pacoli je na svom Tvitet (Twitter) nalogu napisao da je Vučić trebalo da se izvini žrtvama, a ne da se protivi pravdi.

„Ekstremno sam zabrinut zbog Vučićevog stava o presudi Mladiću. Umesto da se izvini žrtvama, on (Vučić) protivi se pravdi i pomirenju“, naveo je Pacoli.

Predsednik Vučić danas je izjavio da ne postoji nijedna osoba koja nije znala kakav će biti ishod sudjenja Mladiću i da Srbija poštuje tudje žrtve i od drugih očekuje isto, ali da će za poštovanje prema svojim žrtvama morati sama da se izbori.

On je rekao da je Srbija uvek poštovala sve žrtve drugih zemalja, iako on nije siguran da su oni uvek poštovali srpske žrtve.

„Ne znači da mi treba da pravdamo zločine koje su činili neki sa srpskim imenima. Ali mi smo u stanju da svoju odgovornost prihvatimo, za razliku od drugih“, rekao je Vučić.

Mladić je danas pred Haškim tribunalom osudjen na doživotnu kaznu zatvora za ratne zločine u Bosni i Hercegovini. U Hagu je proglašen krivim po svim tačkama optužnice izuzev prve koja se odnosi na genocid u šest opština u Bosni i Hercegovini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar