U trendu

Pajtić: Vučić naručuje pa poriče klevetničke tekstove

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić pozvao je danas mandatara Aleksandra Vučića da „više ne sramoti“ društvo i državu pred ambasadorima SAD i EU „naručujući pa poričući klevetničke tekstove o njima i njihovom radu“.

Pajtić je u saopštenju povodom sastanka Vučića sa ambasadorima SAD i EU u Srbiji, Kajlom Skotom i Majklom Devenportom, ocenio da je izazivanje sukoba, izmišljanje neprijatelja i zaverenika „karakter mandatara Aleksandra Vučića“ ali i da to nije „ni volja ni karakter većine ljudi u Srbiji“.

„Na žalost, mi smo navikli, ali se borimo i borićemo se protiv ispada njegovog karaktera na unutrašnjepolitičkoj sceni, protiv nasilja nad svima koji različito misle, a primena istih metoda na spoljnu politiku je brukanje Srbije preko svake mere“, naveo je lider DS.

Mandatar za formiranje nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je ranije danas sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom i ambasadorom SAD u Beogradu Kajlom Skotom.

Sastanak je organizovan nekoliko dana pošto je Evropska komisija negirala medijske navode da su Skot i Devenport pokrovitelji zavere protiv Vlade Srbije i da su umešani u pokušaj radikalizacije protesta „Ne da(vi)mo Beograd“ i „Podrži RTV“.

Evropska komisija negirala je krajem prošle nedelje navode nekih medija u Srbiji da su se ambasadori EU i SAD urotili protiv Vučića u nameri da uzdrmaju njegovu vlast. Portparolka EK Maja Kocijančić navela je da su te optužbe potpuno bez osnova i izrazila uverenje da su vlasti u Srbiji svesne toga.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar