najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Palma kandidovao Dačića za predsednika Srbije

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma predložio je danas u Leskovcu da predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić bude kandidat te koalicije na predstojećim predsedničkim izborima 2017. godine.

Marković je na sednici Glavnog odbora SPS-a, održanoj povodom 26. godišnjice od formiranja te stranke, zatražio od članova odbora da glasaju za njegov predlog.

„Ovo što ću ja danas reći, siguran sam da će dati rezultat. Jedinstvena Srbija će predložiti, a i vama predlažem, da naš kandidat za sledeće predsedničke izbore bude Ivica Dačić“, kazao je Marković na skupu u leskovačkom Narodnom pozorištu.

On je dodao da je Glavni odbor jednoglasno prihvatio predlog da Dačić bude kandidat za predsednika Srbije na šta je lider socijalista odgovorio:“To ćemo da vidimo“.

Govoreći o najvećim dostignućima SPS-a u prethodnih 26 godina, Dačić je istakao Dejtonski sporazum i Rezoluciju 1244 ali i ponovio da se opravdanost bombardovanja Srbije 1999. godine treba ispitati.

„Novi ministar spoljnih poslova Engleske Boris Džonson je u svim aktivnostima u Srbiji učestvovao 1999. godine sa srpskim narodom na mostovima, jer je bio protiv bombardovanja Srbije, odnosno Savezne Republike Jugoslavije“, kazao je Dačić dodavši da će „kad-tad, neko odgovorati za bombardovanje“.

Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Srbije, kazao je da Srbija „ima neslaganja sa Turskom“, ali je i osudio pokušaj puča u toj zemlji, poredeći ga sa 5. oktobrom 1999. godine u Srbiji.

„Dobro znate šta naša partija misli o tim pučevima, o nasilnom dolasku na vlast. To ništa nije donelo srpskom narodu, pa neće ni turskom, a siguran sam da taj puč ima dosta primesa sa strane  i možda mu samo fale neka orudja i neke slike, ili ono što se kod nas dešavalo, pesnica, Otpor, pištaljke. Sada je potpuno jasno da je obaranje ruskog aviona izveo pilot koji je pripadao pučistima, a danas kada je Turska obnovila veze sa Rusijom, to očigledno nekome nije odgovaralo“, ocenio je Dačić.

Glavni odbor socijalista odlučio je danas da Slavica Djukić Dejanović zameni Aleksandra Antića na funkciji zamenika predsednika stranke.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike