Palma: Zločin u Goraždevcu jedna od najtežih u istoriji

JAGODINA – Zločin u Goraždevcu je jedan od najtežih zločina u istoriji, poručio je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, povodom godišnjice otkako su albanski teroristi ubili srpsku decu na reci Bistrici.

„Samo od dolaska međunarodnih vojnih snaga na Kosovo i Metohiju KFOR – a juna 1999. godine, preko 1.000 Srba je ubijeno, a proterano preko 200 000“, rekao je Palma u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je rekao da su Goraždevac, Staro Gracko, Cernica, Obilić i teroristički napad na autobuse kod Podujeva, kao i pogrom nad Srbima marta 2004. godine – program i cilj kosovskih Albanaca.

Kako je dodao, taj cilj se ne razlikuje od programa i cilja Hrvata u Hrvatskoj i Bošnjaka u BiH, koji glasi Hrvatska bez Srba, Bosna i Hercegovine bez Srba i Kosovo i Metohija bez Srba.

„Hrvati su uglavnom uspeli, Bošnjaci takođe, osim u Republici Srpskoj i Albanci na Kosovu i Metohiji čine sve da to realizuju. Sve to su genocidi i stravičan zločin u Goraždevcu je deo tog genocida“, kaže lider JS.

On oštro kritikuje i međuanrodnu zajednicu, pre svega KFOR i EULEX, kao i UNMIK rekavši da su postali saučesnici tog genocida, jer su svojim ponašanjem sve to podstakli, okrenuli glavu i tako dozvolili teroristima da na tlu Evrope stvaraju terorističku državu.

“ I uz sve to zatvorili su istragu bez pronalaženja zločinaca. Šta onda da očekujemo od Specijalnog suda za ratne zločine OVK koji se najavljuje već godinama. Ja ne očekujem ništa“, poručuje on.

Palma konstatuje da svet, ili bar deo sveta, ne dozvoljava terorističkoj Islamskoj državi na Bliskom istoku da stvori državu, a albanskim teroristima neki priznaju državu stvorenu na genocidu i etničkom čišćenju.

„Pozivam administraciju američkog predsednika Donalda Trampa da se na način na koji se bori protiv Islamske države i terorizma u svetu bore i protiv albanski terorista na Kosovu i Metohiji. Moje pitanje glasi : Ko su zločinci koji su ubijali Srbe u Goraždevcu, Starom Gracku, Cernici, Obiliću, kod Podujeva i ko su im komandanti“ , upitao je Marković.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike