Pašalić traži hitan sastanak sa nadležnima

BEOGRAD, 14. septembra (Tanjjug) – Povodom današnje tragične pogibije dvojice radnika na gradilištu Beograda na vodi, Zaštitnik građana je inicirao hitne sastanke sa predstavnicima nadležnih minitarstva, odnosno odgovornim osobama zaduženim za kontrolu bezbednosti radnika na radu.

Kako je saopšteno iz kancelarije Zaštitnika građana, nakon prethodne nesreće u kojima su radnici stradali, predmet su hitnog postupanja Zaštitnika građana kako bi se utvrdile nepravilnosti u radu organa nadležnih za bezbednost i zaštitu radnika na radu.

„Zaštitnik građana je nadležnim organima ranije uputio dopise u kojima traži informacije o preduzetim radnjama nakon pogibije radnika u Narodnoj biblioteci i ulici Kneza Miloša. Takođe, nakon današnje pogibije radnika na gradilištu „Beograd na vodi“ inicirao je hitne sastanke sa predstavnicima nadležnih ministarstava, konretno sa odgovornim licima zaduženim za kontrolu bezbednosti radnika na radu“, navodi se u saopštenju.

Zaštitnik građana će, ističe se, po dobijanju relevatnih informacija i utvrđivanja nepravilnosti koje su dovele do ovih tragedija predstaviti ključne nalaze.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike