U trendu

Pašalić: Zaštitnik nije dobio izveštaj unutrašnje kontrole MUP-a o Savamali

Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić izjavio je danas da njegova kancelarija još nije dobila izveštaj unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova o slučaju Savamala.

„Mislim da još nismo primili izveštaj“, rekao je Pašalić novinarima u Beogradu.

On je dodao da će institucija ombudsmana reagovati kada taj izveštaj bude dobila.

Pašalić je ponovio da je još 2016. godine kod zaštitnika „pravno arhivirano“ sve što je trebalo u vezi s rušenjem objekata u Hercegovačkoj ulici.

„Mi čekamo da sudovi i tužilaštvo urade svoj posao, što je po zakonu, a onda ćemo reagovati“, kazao je Pašalić.

U noći izmedju 24. i 25. aprila 2016. godine osobe maskirane fantomkama bagerima su porušile objekte u Hercegovačkoj ulici, odmah pored gradilišta budućeg naselja „Beograd na vodi“. Gradjani su te noći pozivali policiju i prijavljivali da ih te osobe maltretiraju, vezuju, ispituju i oduzimaju lične stvari, ali policija nije reagovala, već ih je upućivala na Komunalnu policiju.

Tadašnji zaštitnik gradjana Saša Janković objavio je izveštaj o kontroli rada policije te noći, iz kojeg se vidi da je iz vrha policije službenicima naredjeno da tako postupe, a načelnik Komunalne policije Nikola Ristić je u razgovoru s Jankovićem tvrdio da gradjani nisu pozivali Komunalnu policiju, iako se pokazalo suprotno.

Janković je utvrdio i da su organi i službe grada Beograda načinili propuste u pogledu zakonitosti preduzetih mera posle rušenja u Hercegovačkoj ulici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.