U trendu

Pavlović: Da li su iste firme iz Turske gradile stanove u Beogradu i zgrade srušene u zemljotresu

 Šef odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović pozvao je danas nadležne organe da objave da li su među uhapšenima u Turskoj posle zemljotresa i oni čije su firme gradile stanove u Beogradu, kao i se saopšti koji su to objekti i da se obavi vanredna kontrola.
„Posle hapšenja u Turskoj nameće se pitanje bezbednosti objekata koje su u Srbiji prethodnih godina gradile turske firme kao izvođači radova. Turske firme bile su angažovane na radovima u ‘Beogradu na vodi’ i izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti u Kraljevu, Nišu i Vranju. Investitor tih radova je država Srbija“, rekao je Pavlović.
Pavlović je istakao da ministarstvo građevinarstva i Sekretarijat za imovinske i pravne poslove Beograda mora da obavesti javnost o svim objektima na kojima su izvođači radova bile turske firme čiji su direktori i vlasnici pod istragom u Turskoj zbog kršenja propisa iz oblasti građevinarstva.
„Mora se obaviti i vanredna revizija i kontrola projekata, odnosno tehničkog prijema na tim objektima“, rekao je Pavlović.
Pavlović je podsetio da je turski ministar pravde Bekir Bozdag izjavio da je u Turskoj 134 ljudi pod istragom zbog moguće odgovornosti za lošu izgradnju stambenih zgrada koje su se srušile u razornom zemljotresu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar