U trendu

Pejić: Vulin jedan od boljih ministara u prethodnim vladama

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić danas je povodom zamerki na predlog da Aleksandar Vulin bude ministar odbrane Srbije, izjavio je da je Vulin bio jedan od boljih ministara u prethodnim vladama.

Pejić je za portal Komentar-pres (www.komentarpress.net) rekao da je nepotrebno je ocenjivati nečiji rad, a da nema uvida u rezultate.

„Tek za nekoliko meseci ćemo moći da kažemo da li je Vulin radio dobro ili loše kao ministar odbrane. Činjenica je da je Vulin bio zadužen za veoma osetljiva pitanja kao što je mirno sprovodjenje sporazuma iz Brisela i zaštita Srba i srpskih interesa. U rešavanju migrantske krize Vulin je bio veoma uspešan“, rekao je Pejić.

On je dodao da nema razaloga da se smunja da će Vulin biti manje uspešan na čelu Ministarstva odbrane nego što su bili njegovi prethodnici.

„Koliko su ministri dobro radili svoj posao ocenjuju gradjani na izborima. Sud gradjana je jedino merilo uspeha ili neuspeha vladajućih struktura“, kazao je Pejić.

Poslanik Pokreta socijalista Djordje Komlenski rekao je da je Vulin jednostavno efikasan i sposoban i da mu to NATO lobisti neće oprostiti.

Komlenski je kazao da je Vulin vodio Kancelariju za Kosovo i Metohiju bolje nego iko pre njega, da je kao ministar rada i socijalne politike doneo najbolje zakone iz te oblasti i uradio u socijalnoj zaštiti za kraće vreme uradio više nego bilo ko pre njega, kao i da je Srbija najuspešnija u upravljanju migrantskom krizom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.