U trendu

Petković: Građanima odgovori za 48 sati

UŽICE – Gradonačelnik Tihomir Petković tvrdi da je Užice jedan od najuspešnijih gradova gradova u izdavanju elektronskih dozvola i to zahvaljujući aktivnostima Vlade Srbije.

Kad je reč o funkcionisanju gradske administracije, Petković kaže da u tom delu promene tek slede.

„Stanje je bolje, ali je daleko od idealnog. Imamo problem kao i ostale uprave sa nedovoljnim brojem kadrova, mislim na urbaniste, građevince i arhitekte i pokušaćemo da rešimo to naredne godine. Mislim da ćemo za mesec dana krenuti sa sistemom 48 sati“, što znači da će građani dobijati odgovore na pitanja koja ih interesuju u roku od 48 sati i od svih u gradskoj upravi, odnosno javnom sektoru.

Građani su s pravom nezadovoljni, kaže Petković za Glas zapadna Srbije i dodaje da su za vreme njegovog mandata finansijski ojačala sva javna lokalna preduzeća, ali poručuje da se „ljudi u javnom sektoru moraju razmrdati naročito u odnosu prema građanima“.

„Ta praksa da građani moraju da kucaju na razne šaltere i nakon svega pitanje je da li će dobiti željeni odgovor ili ne, mora da se prekine. Sistem 48 sati želimo da razvijemo na pravi način, a to znači da u roku od 48 sati moraju svi moraju da odgovore građanima na postavljeno pitanje“, navodi Petković.

Objašnjava da će sva pitanja građana dolaziti do gradonačelnika i da će nadležni imati obavezu da posle tri, sedam ili 15 dana pošalju obaveštenje, opet gradonačelniku, o tome da li je urađeno ono što je građanin tražio.

„Na taj način ćemo imati punu kontrolu rada u javnom sektoru“, zaključio je Petković.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike