U trendu

Počela sednica Skupštine Beograda

Sednica Skupštine Beograda, na čijem dnevnom redu su, izmedju ostalog, predlog rebalansa gradskog budžeta za ovu godinu, kao i Predlog strategije razvoja grada Beograda do 2021. godine, počela je danas oko 11 sati.

Odbornici će odlučivati i o predlozima odluka o završnom računu budžeta za 2016. prošlu godinu i o finansiranju programa, projekata i aktivnosti korisnika sredstava budžeta u 2018. i 2019, kao i o izmenama odluke o obimu sredstava za poslove grada i gradskih opština i utvrdjivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2017. godini.

Odbornici treba da se izjasne i o restrukturiranju zajma po ugovoru o zajmu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj za izgradnju mosta preko Save Čukarica-Novi Beograd i o zajmu za finansiranje dela projekta unapredjenja beogradskog javnog prevoza i saobraćajne infrastrukture i zaduženju grada za rekonstrukciju ulica Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana i podzemnih garaža u Ulici kneza Miloša.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada Beograda, kao i izmene Odluke o podizanju spomenika Stefanu Nemanji.

Pred odbornicima naći će se i Predlog kadrovskog plana Gradske uprave, Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Službe za budžetsku inspekciju, Službe za internu reviziju grada Beograda i Kancelarije za mlade za 2017. godinu.

Odobrnici će odlučivati i o predlozima odluka o otpisu i konverziji odredjenih potraživanja Beograda, kao i o jednom broju predloga planova generalne i detaljne regulacije koji su važni za dalji razvoj grada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.