Počele obuke nastavnike za preduzetništvo

BEOGRAD – Danas je prvim predavanjima i radionicama održanim u Jagodini i Subotici otpočela realizacija stručnog usavršavanja iz oblasti preduzetništva, u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije.

Tokom naredna dva meseca kroz obuke u oblasti razvijanja preduzetničkih kompetencija i stvaranja uslova za realizaciju preduzetništva u osnovnim školama, proći će 3000 nastavnika iz 300 škola širom Srbije.

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, saopštilo je Udruženja poslovnih žena Srbije.

Projekat ima za cilj osnaživanje učitelja i predmetnih nastavnika da kroz aktivnosti učeničke zadruge doprinesu razvijanju preduzetničkih kompetencija kod učenika.

U okviru predavanja cilj je da se polaznici upoznaju sa: ključnim pojmovima i konceptima preduzetništva; zakonskom regulativom koja se odnosi na učeničke zadruge; mogućnostima korišćenja učeničkih zadruga kao modela za razvoj preduzetništva.

Najbolji primeri dobre prakse preduzetničkih projekata koje škole budu izradile nakon obuke, biće objavljeni na portalu www.skolskopreduzetnistvo.rs.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike