U trendu

Počeo peti protest ispred Doma Narodne Skupštine u Beogradu

Ispred Doma Narodne Skupštine u Beogradu danas je posle 18 časova počeo peti protest „Protiv diktature“.

Okupljeni su uglavnom mladi ljudi koji duvaju u pištaljke i nose transparente „Nećemo da budemo radnici na crno“, „Ko laže taj je Vučić“,  „Radnici na crno uz vas smo“, „Politika nije profesija“ i „Niko ne sme biti gladan i bez kuće“.

Okupljeni su blokirali saobraćaj ispred Doma Narodne Skupštine, a na čelu kolone je veliki transparent „Narod gladuje, elita se raduje“.

Tu je i transparent „Sutra u 12 h“, kojim se poziva na nov skup sutra u podne.

Podršku okupljenima je dao Ljubisav Djokić – Džo bagerista, učesnik protesta 5. oktobra 2000. godine.

„Došao sam ovde da podržim mlade. Razgovarao sam sa njima i rekao im da nikako ne smeju da se prodaju ili da odustanu“, kazao je Djokić novinarima.

On je dodao i da je mladima potrebno iskustvo u ovakvim stvarima i da misli da treba da izdrže do kraja kako kaže, „dok ih sve ne promene – od čistacice do predsednika“.

Protesti se održavaju peti dan za redom u Beogradu, a organizovani su putem društvenih mreža, pri čemu i dalje nisu poznati zvanični organizatori.

Na društvenoj mreži su istaknuti i njihovi zahtevi – smenjivanje članova RIK, Regulatornog tela za elektronske medije, uredništva RTS, sredjivanje biračkog spiska i smenjivanje predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar