U trendu

Počeo protest SRS, Šešelj zapalio zastave EU i NATO

Povodom dve decenije od bombardovanja SRJ, aktivisti i simpatizeri Srpske radikalne stranke (SRS) su danas oko podneva krenuli iz Knez Mihailove ulice u Beogradu do zgrade Predsedništva, predvodjeni liderom Vojislavom Šešeljem koji je zapalio zastave Evropske unije i NATO.

Šešelj je zapalio zastave kod nekadašnjeg restorana Ruski car u Knez Mihailovoj ulici, gde je organizovano okupljanje aktivista i simpatizera, rekavši da je tim činom želeo da dočara šta misli o  EU i NATO.

Šešelj je poručio da srpski narod nikada neće zaboraviti „divljačko-zločinačko bombardovanje Srbije“.

„Nikada to ne možemo zaboraviti i nikada to nećemo oprostiti. Nikada srpskom narodu neće pasti na pamet da se učlanjuje u tu organizaciju i da nas te zveri ucenjuju da napadamo druge narode“, rekao je Šešelj novinarima.  

On je kazao da Srbija nema šta da traži u EU, u kojoj su „skoncentrisani svi najgori srpski neprijatelji“ koji su vekovima pokušavali da upropaste zemlju.

Rekao je i da za Srbiju postoji samo jedan put, a to je put ka istoku, odnosno ka Rusiji u učlanjenje u Organizaciju dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODBK).

Nakon njegovog obraćanja, okupljeni su krenuli za zgradi Predsedništva, a na čelu kolone je transparent „EU plus NATO neprijatelji Srbije“. Oni skandiraju „Srbija – Rusija – Ne treba nam Unija“.

U jednom trenutku su zapalili i baklju, nose zastave Srbije, Srpske radikalne stanke i one na kojima piše „Velika Srbija“ kao i bedževe na kojima piše „U Srebrenici nije bio genocid“.

Šešelj je najavio da će funkcioneri stranke ispred Predsedništva ostaviti Aleksandru Vučiću drugi i treći tom njegove knjige „U Srebrenici nije bilo genocida“ kako bi predsednik države „mogao da se poduči“, a ne da sluša „srpske neprijatelje i izdajnike šta pričaju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)