Počinjemo svojevrsnu tehnološku revoluciju u Kragujevcu

KRAGUJEVAC – Izgradnjom Naučno-tehnološkog parka i Dejta centra u Kragujevcu će biti započeta svojevrsna tehnološka revolucija, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

„Već smo u vladi razgovarali sa ljudima iz Milanović inžnjeringa oko daljih aktivnosti da u okviru Majnd parka otvorimo i Naučno – tehnološki park i na tome ćemo raditi“, rekla je Brnabić novinarima.

Kaže da će se uskoro vratiti u Kragujevac, najkasnije sredinom februara, kada će prisustvovati ceremoniji dodele prvih ključeva za stanove namenjene mladim naučnicima i istraživačima.

„Tako da je Kragujevac i prvi grad gde počinjemo da delimo stanove za ljude iz prosvete. I nadam se do juna sledeće godine krećemo u Kragujevcu sa izgradnjom najmodernijeg Dejta centra koji će služiti
kao bekap centar za sve podatke koje imamo u centru u Begoradu, ali i za investitore koji će tu moći da skladište svoje podatke“, rekla je ona.

Brnabić je istakla da taj projekat znači da će Srbija biti mnogo bezbednija zemlja.

„Tako da ćemo u Kragujevcu početi jednu svojevrsnu tehmnološku revoluciju, što će dati ljudima signal da ostanu ovde, a nekima da počnu da dolaze u Kragujevac“, dodala je premijerka.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike