U trendu

Podrška Ferijalnih saveza Vučiću za posetu KiM

BEOGRAD – Ferijalni savezi Srbije i Beograda uputili su danas snažnu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za miroljubivu, ali odlučnu, patriotsku i dostojanstvenu posetu Kosovu i Metohiji.

„Ova poseta Predsednika i poruka našoj braći i sestrama na Kosmetu da Srbija stoji iza njih i da nisu sami, istorijski je trenutak za sve nas“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Ferijalnog saveza Srbije, Velizar Đerić.

U saopštenju se dodaje da su mnogi od njih učestvovali na radnim akcijama širom ex-Jugoslavije, pa i na Kosmetu kada su izgrađeni mnogobrojni putevi, pruge, fabrike, brane.

„Generacije hrabrih i čestitih ljudi su to gradile i to danas pripada njihovoj i našoj deci. Predsednik je sa punim pravom poručio da niko nema prava da otima tuđu imovinu i prisvaja ono što je novcem srpskog naroda izgrađeno i da Srbija to neće dozvoliti“, navode Ferijalci.

Ističu da je Aleksandar Vučić pokazao tokom svog boravka na Kosmetu celoj međunarodnoj zajednici da srpska strana želi da razgovara o rešenju za Kosovo, ali nema sa kime.

Kažu da se dobro videlo ko je inicirao provokacije i sukobe i ko je vatrom i barikadama sprečio predsednika Vučića da pozdravi svoj narod.

„Jednoglasno podržavamo politiku koju predsednik Vučić sprovodi i svim srcem stojimo uz njega u svim njegovim naporima da pronađe najbolje rešenje za Kosmet, sačuva živote i imovinu Srba koji žive tamo i da sačuva ugled i dostojanstvo Srbije na međunarodnoj sceni“, zaključuje se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike