U trendu

Podrška predsedniku opštine Čajetina

Grupa gradjana u Čajetini i nekoliko političara pružili su podršku predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću kome izvršitelji pokušavaju da zaplene imovinu, objavio je danas portal Komentar-pres (www.komentarpress.net).

Milan Stamatović izgubio je sudski spor protiv bivšeg narodnog poslanika Partije ujedinjenih penzionera Srbije Slobodana Jeremića. Stamatović je optužio Jeremića da ima nelegalne objekte na Zlatiboru, koji su opštinsko zemljište.

Podršku Stamatoviću pružili su bivši potpredsednik Pokreta socijalista i kandidat za predsednika Srbije Bratislav Jugović, član glavnog odbora Demokratske stranke Milisav Petković i predsednik Srpske lige Aleksandar Djurdjev.

Jugović je kazao da će Stamatoviću, ako mu bude zaplenjena imovina, pružiti novčanu podršku u visini poslaničkog paušala.

„Demokratija je i kad predsednički kandidat pomaže svom protivniku. Potrebno je da jedni drugima pomažemo. Ujedinjeni možemo sve, pa i da promenimo jednom za sva vremena korumpirano pravosudje“, rekao je Jugović za komentarpress.net.

Petković iz DS-a je, podsetivši da je devedesetih godina bio osudjen za „jedno delo verbalnog delikta“, rekao da Stamatović ima njegovu podršku. „Ima moju podršku za borbu moralnu, za borbu ljudsku i za borbu pravednu“.

Po oceni Djurdjeva iz Srpske lige, Stamatoviću presudjeno samo zato što je javno rekao da porodica Jeremić ima nelegalne objekte na Zlatiboru, koji su delom nezakonito izgradjeni na opštinskoj parceli.

„Otkad je upozoravanje na kršenje zakona krivično delo u Srbiji“, upitao je Djurdjev.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.