U trendu

Pogon „Yumca“ u Resavici: uniforme za policiju i vojsku

DESPOTOVAC – Srpska komanija „Yumco“ iz Vranja, otvoriće sutra u Resavici kod  Despotovca, pogon za proizvodnju uniformi za policiju i vojsku, a svečanom otvaranju prisustovaće i ministar vojni Aleksandar Vulin.

Svečano otvaranje pogona zakazano je za 14 sati, saopštila je danas Informativna služba opštine  Despotovac.

Reč je o prostoru bivšeg pogona Konfekcije „Beko“, koga je opština Despotovac kupila, za 3,1 miliona dinara i ponudila „Yumcu“ da tu otvori pogon.

Opština je „Resavicu“ (stečajnog dužnika) kupila za 3,1 milion dinara, kupoprodajni ugovor je potpisan 9. avgusta, a već narednog dana je izvršena primopredaja. 

Holding kompanija pamučni kombinat „Yumco“ uputio je opštini Despotovac pismo o namerama za otvaranje  pogona za proizvodnju uniformi za policiju i vojsku u „Resavici“ i „daljnje aktivnosti su se odvijale u tom  smeru“, a otvaranje pogona znači i obnovu tekstilne industrije u opštini Despotovac, rečeno je Tanjugu u opštinskoj upravi Despotovca.

Privredni sud u Kragujevcu, rešenje o bankrotstvu „Resavice“, doneo je 31. marta 2011. godine.

Opština Despotovac je 19. juna ove godine, dala svoju ponudu stečajnom upravniku „koja je nakon ispunjavanja svih ostalih potrebnih uslova, dovela do kupovine“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike