U trendu

Pokrajinski odbor DS: Posečen veliki broj stabala na Fruškoj gori, ugrožen životinjski i …

Pokrajinski odbor Demokratske stranke u Vojvodini (PO DS) saopštio je danas da su radnici Javnog preduzeća „Nacionalni park Fruška gora“ ovog vikenda posekli veliki broj stabala na delovima „staze zdravlja“ oko Osovlja na Fruškoj gori.

Odbor te stranke apelovao je na stručanjake, ekologe i gradjane da se oglase povodom „lošeg upravljanja“ Fruškom gorom, čime je ugrožen životinjski i biljni svet na toj planini.

„Zahvaljujući ovim stazama, kojih ima po celoj planini, ljudi mogu bezbedno da se kreću kroz prirodu, jer su staze bile obeležene, očišćene i održavane. Sve to je godinama radjeno volonterski, uz napor i sopstvena sredstva planinara i entuzijasta, a država, niti Javno preduzeće NP Fruška gora, nisu to prepoznali kao dobrobit, već su ušli u šumu i divljački testerama posekli višedecenijski trud u samo jednom danu“, navodi se u saopštenju odbora te stranke.

Oni su dodali da će poseta za četvoročlanu porodicu Nacionalnom parku Fruška gora uskoro iznositi 2.600 dinara dnevno, šta su ocenili kao još jedan udarac na zdravlje i dobrobit gradjana.

„Fruška gora nije resurs za iživljavanje vladajuće većine, već je naš ekološki kapital, naš zalog za budućnost, koju možemo doživeti jedino ukoliko se što pre posvetimo našim prirodnim resursima“, kazao je predsednik PO DS Nebojša Novaković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar