najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pokret 'Dosta je bilo' traži smenu Stefanovića

Pokret “Dosta je bilo” zatražio je danas smenu ministra unutrašnjih polova Srbije Nebojše Stefanovića jer, kako ocenjuju, sramoti policiju i zloupotrebljava je u stranačke svrhe. 

“Zbog svega što se dogodilo sa saslušavanjem novinara u SBPOK, podnošenjem i još bržim povlačenjem krivičnih prijava protiv njih, kao i novih pretnji medijima, pokret ‘Dosta je bilo – Saša Radulović’ zahteva od premijera da hitno smeni Stefanovića”, navodi se u saopštenju pokreta.

Oni navode da je Stefanović prvo, iz “očigledno političkih i stranačkih razloga, naredio policiji da podnese krivičnu prijavu protiv vlasnika i glavnog urednika lista, a zatim naredio da se povuče iako, kako je rekao, ‘to ne znači da oni nisu krivi za krivično delo koje im se stavlja na teret'”.

“Ovo sve pokazuje da ministar policije postupa po nečijem nalogu sa strane, a ne u skladu sa zakonima i svojim ovlašćenjima. Očigledno je i da je odluka o povlačenju krivične prijave doneta i pod međunarodnim pritiscima”, ocenjuju u pokretu.

Po njima je skandalozna Stefanovićeva sinoćnja konferencija za novinare na kojoj je, optužio medije i OEBS da su vodili hajku protiv policije, iako su primedbe u javnosti bile ne protiv policije, nego upravo protiv njene zloupotrebe na Stefanovićevoj konferenciji za novinare, prošle nedelje, kada je iza njega stajalo više naoružanih pripadnika različitih policijskih jedinica.

U saopštenju je navedeno i da je neprihvatljivo da ministar policije javno ulazi u, “inače sramni”, obračun Srpske napredne stranke sa novinarkom RTS Oliverom Kovačević i da sa pozicija sile zahteva da se objave podaci o plati novinarke.

“Stefanović očigledno ne zna ni šta mu je posao, ni šta su medijske slobode, ni šta znači novinarsko pravo na kritiku vlasti, ni koja su njegova ograničenja, a najmanje mu je jasno gde se završava stranka, a gde počinje Ministarstvo policije. Takva ličnost nije dostojna da bude u Vladi”, ističe se u saopštenju.

(Beta)

1 komentar
  1. neregistrovan

    Baš me briga za ministra, ali dosta je bilo ovakvih likova koji samo pljuju. Zar ovaj lik ne shvata da nema podršku ni 1 promil u narodu. Gde ih samo nađete kada treba kao nešto da traže. Koliko ima birača ili članova iza sebe?

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike