U trendu

Pokret slobodnih gradjana osudio noćno rušenje džamije u Zemun Polju

Pokret slobodnih gradjana (PSG) Saše Jankovića osudio je noćno rušenje  džamije u izgradnji u Zemun Polju, uz ocenu da su noćna rušenja tačan odraz trenutne vlasti u Srbiji.

U naselju Zemun Polje srušena je tokom noći džamija u izgradnji, ovaj put uz vidljivo prisustvo policije, a kao i pre godinu dana u Savamali, pitanje legalnosti objekta u senci je načina na koji je primenjena sila.

Janković je istakao da se nezadovoljstvo gradjana zainteresovanih za objekat ne može izbeći noćnim rušenjem, već pravičnom i transparentnom, neselektivnom primenom zakona, navodi se u saopštenju.

„Način primene sile razlikuje državu od družine i vladavinu prava od prava vladara“, naveo je Janković, upozorivši da noćno rušenje u Zemun Polju može da naruši medjunacionalne i medjureligijske odnose.

U saopštenju se gradjani pozivaju da budu „razumniji i ozbiljniji od vodja otete države“.

„Imajući u vidu stručnost ljudi koji rukovode policijom i službama bezbednosti, za miran život gradjanima biće potrebno mnogo sreće, bilo da ovakve krize i tenzije vlast izaziva namerno ili nenamerno“, navodi se u saopštenju.

Pozvani su i svi zaposleni u državnim organima da se odupru nezakonitim nalozima i da štite pravila struke.

Beogradski muftija Mustafa Jusufspahić izjavio je juče da Islamska zajednica Srbije očekuje objašnjenje o rušenju njihovog verskog objekta  kao i razgovor s o tome s premijerom Aleksandrom Vučićem.

Akcija rušenja počela je pretprošle noći izmedju tri i četiri sata posle ponoći, kada su jake policijske snage i Žandarmerija blokirale naselje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar