U trendu

Pokret slobodnih gradjana:Podržavamo proteste protiv Vučića ali nećemo učestvovati

Pokret slobodnih gradjana saopštio je danas da podržava najavljena okupljanja protiv „ponovljenog lažnog krunisanja“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića ali je i naveo da neće učestvovati u njima.

Predsednik tog pokreta Saša Janković pozvao je gradjane Srbije da „okrenu glavu od lažnog i golog cara, posvete se sebi i oslobode se diktature“.

„Okrenimo glavu od laži, nasilja, bahatosti, uvreda, rasipništva, kiča, samoljublja. Okrenimo glavu od lažnog golog cara koji fizički i psihički davi Srbiju kao što njegovi nasilnici dave novinare. Ne dozvolimo da nam on i njegova mahnita potreba za pažnjom više uzmu ni sekund života“, naveo je Janković.

On je pozvao gradjane „da se aktiviraju u Pokretu slobodnih gradjana ili nekoj drugoj političkoj organizaciji koja radi na oslobadjanju Srbije od davljenja neoradikalskom diktaturom“.

Pokret Protiv diktature najavio je ranije da će na dan prijema povodom stupanja Aleksandra Vučića na dužnost predsednika Srbije, organizovati protest na beogradskom Trgu Republike sa početkom u 18 časova

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike