U trendu

Pokret socijalista osuđuje napade na Jelenu Đorđević

BEOGRAD – Pokret socijalista, članica vladajuće koalicije, najoštrije osuđuje pokušaj prebijanja Jelene Đorđević, funkcionerke opozicionog pokreta Dveri iz Niša, kao i pretnje i zastrašivanje njene porodice i nje.

„Osuđujemo fašističko ponašanje onih koji se deklarativno zalažu za porodične vrednosti, a u stvari prebijaju, vređaju i maltretiraju žene i opravdavaju nasilje. Da li su batine, nasilje, pozivi na silovanje i vešanje te porodične vrednosti za koje se zalaže član Đilasovog i Jeremićevog saveza Boško Obradović“, kaže se u saopštenju Pokreta socijalista.

„Nismo iznenađeni tvrdnjama gospođe Đorđević, nažalost, ona nije jedina žrtva nasilja Obradovića i Dveri, broj žena koje je Obradović maltretirao ne možemo ni da pobrojimo, od članice RIK-a, gospođe Gojković, preko novinarki Pinka, mnoge žene u Srbiji su se susrele sa nasiljem Boška Obradovića“, kaže se u saopštenju Pokreta socijalista.

Ta stranka poziva nadležne državne organe da hitno reaguju i adekvatno odgovore nasilju i ističe da država mora da pokaže nultu toleranciju prema nasilnicima, pa makar to bili i članovi takozvanog Saveza za Srbiju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike