Pokret socijalista podržava ideju o spomeniku Miloševiću i osudjuje najave rušenja

Šef poslaničke grupe Pokreta socijalista u Skupštini Srbije, Djordje Komlenski osudio je danas najave pojedinih političkih organizacija da će srušiti spomenik bivšem predsedniku Slobodanu Miloševiću, ukoliko bude podignut.

„Oni koji su palili i pljačkali Skupštinu Srbije i divljali ulicama Beograda 5. oktobra, danas bi opet da pale i ruše, ali moraju da shvate da je Srbija sada ozbiljna i uredjena država, u kojoj se 5. oktobar nikada više neće ponoviti“, naveo je Komlenski u saopštenju.

Komlenski je ocenio da Milošević zaslužuje spomenik u Beogradu i zatražio od Vlade Srbije da ima „najmanje identičan pristup“ u finansiranju spomenika Miloseviću, kao u slučaju najavljene izgradnje spomenika Zoranu Djindjiću, premijeru ubijenom 2003. godine.

U ponedeljak, na godišnjicu ubistva Djindjića, Vlada Srbije je dala Gradu Beogradu 13,2 miliona dinara da bi, kako je saopšteno, „predlog predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića o podizanju spomenika, 15 godina posle ubistva premijera Zorana Djindjića, bio realizovan“.

Komlenski je dodao da je Milošević bio predsednik Srbije i SRJ, koji se u Haškom tribunalu do poslednjeg sekunda svog života borio za čast i slobodu srpskog naroda i opstanak Srbije kao slobodne i nezavisne države“, .

Milošević je bio predsednik Srbije, SRJ i Socijalističke partije Srbije, a umro je 11. marta 2006. godine u pritvoru Haškog tribunala, gde mu se sudilo za ratne zločine u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike