U trendu

Pokret za preokret najavio učešće na protestu Protiv diktature

Pokret za preokret saopštio je da će učestvovati na protestu „Protiv diktature“ koji će na beogradskom Trgu Republike biti organizovan u petak, 23. juna kada je najavljen i prijem povodom stupanja Aleksandra Vučića na dužnost predsednika Srbije.

Taj pokret je pozvao danas sve gradjane, istinski opozicione stranke, pokrete, organizacije sindikata, penzionera, studenata i drugih da učestvuju na protestu i time „stanu u odbranu osnovnih demokratskih vrednost“.

„Pokret za preokret ne smatra Aleksandra Vučićalegalnim i legitimnim predsednikom jer nije izabran na fer i poštenim izborima i tako će se i odnositi prema njegovoj uzurpiranoj funkciji“, navodi se u saopštenju.

Lider tog pokreta Janko Veseilinović najavio je da će narednih dana imati i druge aktivnosti zato što, kako je rekao, ne može se predsednikom smatrati „neko ko je učinio sve da izborni proces bude nedemokratski“.

„Nužno je da Vučić zna da ga mi ne smatramo predsednikom, jer na izborima nije pošteno pobedio već ih je, na razne načine, oteo. Ne može se smatrati predsednikom neko ko je izbore ‘dobio’ ucenjivanjem glasača, pretnjama, kupovinom glasova, neustavnim brojanjem glasova sa Kosovu i Metohiji van biračkih mesta i brojnim drugim masovnim kršenjima zakona i Ustava“, rekao je Veselinović.

Protest „Protiv diktature“ počinje u petak u 18 časova na Trgu Republike u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.