U trendu

POKS: Kad bi Njegoš mogao da ih vidi…

BEOGRAD – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) najoštrije je osudio prisustvo zvaničnika Vojske Crne Gore na obeležavanju akcije „Oluja“ u Kninu, navodeći da je taj čin prevazišao zabadanje noža u leđa Srbima priznanjem takozvane države Kosovo, uvođenjem sankcija Rusiji i pristupanjem NATO paktu.

„Kada bi Njegoš mogao da vidi kako se Crnogorci nalaze na skupu koji slavi ubistvo 2.000 Srba i progon još njih 250.000, ne bi mogao čudu da se načudi i odrekao bi se svog crnogorskog porekla“, izjavio je poslanik i predsednik POKS-a, Žika Gojković, a stoji u saopštenju stranke.

Upitao je i šta još Crna Gora treba da učini, „da pogazi sve što joj je sveto, svoju čast i ponos, da bi se dodvorila svojim mentorima“.

„Crnogorci su zaboravili da dostojanstvo i obraz nemaju cenu“, dodao je Gojković.

POKS u saopštneju podseća da je pre dve decenije u ratu u Hrvatskoj učestvovao i Crnogorski korpus JNA braneći Srbe, a da je najveća zamerka Hrvatske države bila što su bombardovali Dubrovnik.

„Zato je ova koalicija danas još čudnija, ako zanemarimo prošlost i zajedničku istoriju Srba iz Crne Gore i Srba iz Srbije“, zaključuje POKS.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike