U trendu

Polemika SNS-a i DS-a o prisluškivanju

Početak sednice Skupštine Srbije danas je obeležila polemika poslanika Demokratske stranke i Srpske napredne stranke o navodnom prisluškivanju lidera DS-a Bojana Pajtića i premijera i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića.

Poslanica DS-a Aleksandra Jerkov pitala je ko je i po čijem nalogu prisluškivao telefonske razgovore Bojana Pajtića, navodeći da od ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića nije dobijen odgovor na to pitanje.

„Zahtevam od lažnog doktora Nebojše Stefanovića da prilikom davanja svog odgovora pokaže minimun pristojnosti, profesionalnosti i da da pravi odgovor, a ne predstavu koju je juče priredio na konferenciji za novinare dozvoljavajući sebi ono što nijedan ministar policije sebi ne sme da dozvoli“, rekla je Aleksandra Jerkov.

Poslanik SNS-a Aleksandar Jovičić rekao je da nikome nije u interesu da prisluškuje Pajtića čija stranka ima podršku od svega pet odsto.

„Ovde ga niko ne prisluškuje. Od toga nemamo nikakvu korist i on nikome nije interesantan“, rekao je Jovičić i upitao ko je dozvolio da se Aleksandar Vučić prisluškuje od 2008. do 2012. godine.

On je kazao da transkripti telefonskog razgovora predstavnice američke firme CWP Lidije Udovički i Pajtića, koji s objavljeni na sajtu Teleprompter, ne liče ni na jedan verodostojan dokument.

Jovičić je rekao i da je jedini cilj tog sajta da napada Vučića i njegovu porodicu, kao i da „svi znaju da iza tog sajta stoji Pajtić“.

„Nemojte više da se služite trikovima i od Pajtića da pravite mučenika, jer on to nije, već je čovek koji je upropastio privredu u Vojvodini i raskućio sve što može da se raskući. Nemojte praviti od Srbije cirkus, Srbija je postala ozbiljna, poštovana zemlja u svetu, a vi ste je urušavali dok ste bili na vlasti“, rekao je Jovičić.

Šef poslaničke grupe DS-a Borislav Stefanović pitao je, nakon toga, ako je Vučić prisluškivan, da li postoji odluka suda o tome da se on prisluškuje.

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga pitala je zašto kasne subvencije poljoprivrednicima za ovu godinu.Poslanik Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi ukazao je na neophodnost otvaranja Osnovnog suda u Preševu i pitao ministra pravde Nikolu Selakovića da li će menjati Zakon o sedištima sudova kako bi to bilo omogućeno.

Poslanik Nove Srbije Dragan Jovanović pitao da li je moguće da se za dugovanja građana do 5.000 dinara za komunalne usluge ne angažuju privatni izvršitelji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.