U trendu

Policijski sindikat Srbije: Ukinuto predsedničko obezbedjenje

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije (PSS) saopštio je danas da je iznenadjen  odlukom predsednika Aleksandra Vučića da ukloni policijsko obezbedjenje i rasformira jedinicu od 80 ljudi, koja je godinama obezbedjivala predsednike Srbije.

U saopštenju Sindikat je naveo da je odeljenje za obezbedjenje predsednika, iz Jedinice za obezbedjenje ličnosti i odredjenih objekata početkom avgusta rasformirano, a da je svih 80 specijalno obučenih policajaca dobilo nova rešenja i prebačeno u različite policijske jedinice u Srbiji.

Predsednik PSS Veljko Mijailović izjavio je da je malo reći da je Sindikat iznenadjen što je „kompletna jedinica od 80 ljudi, koja je godinama obezbedjivala predsednike Srbije preko noći bez reči rasformirana“ i upitao da li to znači da Vučić nema više poverenja u policiju, a da ima u novog ministra odbrane Aleksandra Vulin.

„Ova odluka je po zakonu morala da bude usvojena na sednici Vlade Srbije i da odluku o ukidanju predsedničkog obezbedjenja i rasformiranju ove jedinice potpiše ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Smatramo da je posao obezbedjenja najvažnijih ličnosti u Srbiji suviše ozbiljna stvar da bi se ostavila van ruka treniranih profesionalaca“, rekao je Mijailović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.