U opoziciji nema saglasnosti oko bojkota skupštine?

BEOGRAD – „Politika“ piše danas da se u opoziciji već mesecima raspravlja o bojkotu parlamenta, ali da dogovora nema – neki neće da učestvuju „u stvaranju privida demokratije“, dok drugi „znaju koliko je dobro imati pri ruci skupštinski mikrofon“.

List podseća da ovo nije prvi put da se nekoliko opozicionara odlučilo na taj korak, ali ukazuje da „iskustvo, međutim, svedoči da „bojkotaši“ na tome nikada nisu profitirali“.

Do sada su se na bojkot parlamenta odlučili SDS, DS, Dveri i Narodna stranka, ali, kako piše „Politika“, nijedna od tih stranaka, uglavnom iz Saveza za Srbiju, ne kaže šta posle, na šta ukazuje i lider Nove stranke Zoran Živković, koji smatra da je bolje ostati u skupštini i u njoj delovati.

List navodi i da, „sudeći po reakcijama, pre svega, iz SNS-a, oni bi bojkot dela opozicije dočekali sa zadovoljstvom, uz novi materijal za paljbu po „neradnicima“… kojima je teško da rade, ali ne bojkotuju skupštinsku kasu i restoran“, kako je rekao šef poslaničke grupe grupe naprednjaka.

„Politika“ podseća i da su „devedestih, kada su tadašnji opozicionari, pre svega DS, DŠ i SPO, bojkotovali parlament, ali i izbore, radikali to perfektno koristili“ i dodaje da „nema razloga da sad propuste priliku, ako im se ukaže“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike