Politika Vlade je da se preduzeća ne gase,to važi i za „DES“

BEOGRAD – Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je politika Vlade Srbije da se firme i kompanije ne gase i da to važi i za preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „DES“ iz Novog Sada.

Radnici tog preduzeća, koje zapošljava oko 60 odsto osoba sa invaliditetom, su krajem jula započeli proteste zbog problema sa zaostalim platama, isplatom zdravstvenog i penzionog osiguranja i putnih troškova.

„Oni još ne štrajkuju, imali su proteste. U Srbiji postoji 19 firmi „DES-a“ i svi su ravnopravni za nas. Politika Vlade Srbije jeste da ne gasimo firme i kompanije, to isto važi i za te firme, mi želimo da sačuvamo radna mesta“, rekao je Đorđević za TV Prva.

Ministar je podsetio da je u petak imao sastanak sa direktorom tog preduzeća Branislavom Kostadinovićem i predstavnicima sindikata radnika i istakao da je cilj da reorganizacijom dođu do rešenja problema.

„Oni imaju dosta prednosti kada su u pitanju takve kompanije i oni to treba da iskoriste na tržištu rada. Ministarstvo je tu da njima pomogne u tome i upravo smo o tome razgovarali kako da izađemo iz ove krize“, izjavio je Đorđević.

Podsetio je da sunovrat preduzeća „DES“ počinje od 2006. godine lošim poslovanjem, koje je kulminiralo 2014. godine i da Ministarstvo od tada pokušava da ih izvuče iz krize.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike