U trendu

Ponoš (Narodna stranka) o Beogradu, lokalnim i predsedničkim izborima

Potpredsednik Narodne stranke i poverenik za Beograd Zdravko Ponoš izjavio je da je „prva i najvažnija stvar da se ne krade i ne reketira“ da bi se u Beogradu problemi rešavali u korist gradjana, a ne „partijskih ekipa“.

Ponoš je u intervjuu za današnju „Politiku“ rekao: „Da se ne šenluči sa fontanama, novogodišnjim rasvetama od jeseni do proleća, da se trgovi ne popločavaju višekratnim obrtanjem kamenja, kao da su u pitanju Rubikove kocke, a ne kaldrma“.

„Da se podstiče, a ne reketira preduzetništvo. Da se ljudi ne spotiču, nego da se puste da rade, bez obzira na to da li žele da grade, otvore zubarsku ordinaciju, auto-servis ili zakupe pijačnu tezgu“, rekao je Ponoš.

Pošto gradska vlast Beograda ima budžet od milijardu i sto miliona evra, naveo je da je to više nego što Srbija izdvaja za zdravstvo i vojsku, prenela je Narodna stranka.

Naveo je da je 117 miliona evra u ovogodišnjem budžetu Beograda za plate „mnogo para za ovo što Beogradjani dobijaju“.

Za uspešno rešavanje problema grada službe i ustanove bi trebalo da vode stručni i kompetentni ljudi, a ne „polaznici partijskih kurseva“ i „majstori za predizborno plakatiranje i reketiranje“, rekao je Ponoš.

Upitan da li je Narodna stranka bliža odluci da opozicija na beogradske izbore izadje u jednoj koloni ili više njih, Ponoš je odgovorio da „pričati danas o izbornim kolonama podseća na onu o zecu i ražnju“.

Narodna stranka je za zajednički opozicioni front u borbi za izborne uslove, ali da „svako pokriva svoj deo biračkog tela“, rekao je Ponoš.

„Tek kasnije, kada bude jasno da smo na pravu regularnih izbornih uslova, videćemo kako se najbolje sabiramo. Ali pre toga treba da ozbiljno poradimo da bismo imali na šta da se saberemo. A sabiraju se glasovi gradjana, a ne opozicione kolone“, rekao je on.

Na pitanje „Politike“ da li će Narodna stranka imati svog kandidata za predsednika Srbije, Ponoš je odgovorio da ona to može, „ali i u politici, kao i u životu, ne radimo sve ono što možemo nego ono što je razumno i s najvećim izgledima na uspeh“, rekao je on.

„Mi u Narodnoj stranci smatramo da bi okupljanje oko jedinstvenog opozicionog kandidata bio nužan, ali ne i dovoljan preduslov za uspeh. Poučno je iskustvo iz Crne Gore“, rekao je Ponoš i dodao da je Narodna stranka spremna da stane iza najboljeg zajedničkog kandidata.

Ponoš je ocenio da stranke koje su bojkotovale junske izbore u Srbiji nisu izgubile na relevantnosti neulaskom u Skupštinu.

„Upravo suprotno, mi smo sagovornici evropskih institucija. Sutra ćemo biti i sagovornici vlasti, ako se vlast urazumi i shvati da je i za njih i za Srbiju štetno da se današnja Srbija poredi sa Lukašenkovom Belorusijom“, naveo je Ponoš.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar