U trendu

Ponoš (NS): Poseta delegacije SAD deo turneje

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Zdravko Ponoš izjavio je danas da je poseta izaslanika predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričarda Grenela deo njegove turneje u predizbornoj kampanji Donalda Trampa.

Ta turneja obuhvata Grčku, Kosovo, Srbiju i Izrael s ciljem pridobijanje glasova dijaspore u SAD za Trampa na novembarskim predsedičkim izborima, ocenio je Ponoš za TV N1.

„Nema to veze sa odnosima Srba i Albanaca, a posledica može biti dodatno zaduživanje Srbije i za izgradnju auto-puta Niš-Priština i brze pruge“, rekao je o današnjem susretu Vučića i delegacije SAD.

Ponoš je rekao da nije protiv infrastrukturnih projekata, ali „prvo da vidimo kolika je cena“ jer „to su naše pare, a ne pare predsednika Srbije Aleksandara Vučića i ne pričamo o njegovom vinskom podrumu“.

„Pre nego što se zadužimo, trebalo bi da vidimo da li su nam baš taj put i ta pruga najvažniji, i da li su nam uslovi zaduživanja prihvatljivi u situaciji kada decu lečimo SMS-porukama, a bolnice su oronule“, naveo je Ponoš.

Po njegovim rečima, „Vučić je u Vašingtonu pokazao da je spreman na neočekivano proklizavanje po pitanju Kosova, dok se stalno zaklinje Moskvi da očekuje njenu podršku o odsudnom danu u Savetu bezbednosti UN, gde ručnu kočnicu drže Rusije i Kina“.

„One bi mogle da spuste ručnu ako Srbija digne ruke od Kosova, a Vučić je na putu da to uradi ako već nije“, rekao je Ponoš.

U delu razgovora o drugim temama, na pitanje o tome da li je moguće da se u Srbiji „nadje neki Krivokapić kao u Crnoj Gori“, Ponoš je odgovorio da jeste „jer u Srbiji može sve veće, a to znači sve gore i sve bolje nego u Crnoj Gori“.

Rekao je i da je on zadužen da „utegne“ Narodnu stranku „posle nekih lomova koje smo imali“ i da će u pripremi partijsku organizacije za izbore promovisati timski pristup.

Na pitanje o zajedničkom angažovanju opozicije Ponoš je odgovorio da „ne bi trebalo trošiti previše energije u pokušaju da se sve radi zajedno“, ali je potrebna koordinacija i da „svaka organizacija uradi svoj deo posla“.

„NS je spremna za timski rad i za podršku onima koji su najbolji, bez obzira da li su članovi NS. Za gradske teme trebaju nam stručnjaci, a ne političari opšte prakse“, rekao je Ponoš.

Upitan o odnosu NS i Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Djilasa, Ponoš je rekao da je „opet bilo preuzimanja nekih članova NS od strane SSP-a“ i ocenio da „nije vreme za udaranje ispod stola“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.