U trendu

Ponosan sam što posle 17 godina ponovo radi Srem Šid

ŠID – Predsednik Srbije Aleksandar Vucić kaže da je ponosan što posle 17 godina ponovo radi fabrika za preradu mesa Srem Šid, koja uposljava 130 ljudi, i da se nada da će u narednih pet godina stočni fond u Srbiji da se vrati na nivo iz 1989. godine, a to je dva miliona grla stoke.

On je rekao da je ponos sremske industrije, grada Šida i cele Srbije oživeo zahvaljujući vrednim rukama vlasnika firmi Agropapuk iz Kukujevaca i Industrije mesa Đurđević iz Pećinaca, ali i dobrom ugovoru koji Srbija ima sa Turskom o godisnjem izvozu 5.000 tona goveđeg mesa.

„Uz našu malu pomoć, znog postizanja ugovora sa Turskom o izvozu 5.000 tona goveđeg mesa, ali pre svega vrednim rukama vlasnika Agropapuka i Industrije mesa Đurđević mi smo uspeli da Srem Šid posle 17 god obnovimo, da fabrika danas prelepo izgleda, da ima 130 zaposlenih, biće još 20, 30 narednih dana“, rekao je predsednik nakon obilaska fabrike.

Vučić kaže da je zadovoljan i srećan što Srem Šid ponovo radi zahvaljujući dobrom ugovoru sa Turskom, zahvaljujući „vrednim rukama dvojice ljudi“.

„Ja sam im rekao samo da se oni ne posvađaju, da se vidi da i srpski privrednici mogu da rade dobro. Dobiće i subvencije države“, naglasio je predsednik

On je dodao da će ministarstvo poljoprivrede već u sledećem budžetu predvideti više subvencija za tovna goveda i muzne krave i da je cilj da se u narednih pet godina Srbija vrati stočni fond na nivo koji je imala 1989. godine, oko dva miliona grla.

„Danas imamo oko milion grla. Ugovori sa Turskom su ogromna šansa. Ove godine ćemo da isporučimo 5.000 tona goveđeg mesa u Tursku“, rekao je predsednik i dodao da se ide na to da Srbija sa Turskom dobije kvotu o izvozu 10.000 tona goveđeg mesa.

On je rekao da Srbija nastoji da ulaže u stočarstvo što više i da će ovo biti dobra sezona sto se tiče poljoprivrede jer je pšenica dobro rodila.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike