U trendu

Popović (DSS): Rušenje zida u Kosovskoj Mitorivici – ponižavajući potez vlasti

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije (DSS) Aleksandar Popović ocenio je danas da je jedina korist za srpski narod od rušenja zida u Kosovskoj Mitrovici to što se sa njim ruši i „mit o tome da aktuelna vlast vodi politiku koja je u interesu Srbije i srpskog naroda“.

„Pogubne posledice politike kojom se sve podredjuje nastavku evrointegracija su takve da je poslednji čas da se ona temeljno promeni. Očigledna pristrasnost Evropske unije i njeno otvoreno zalaganje na zaokruživanju kosovske državnosti diskvalifikuje je kao medijatora daljih razgovora o rešavanju problema Kosova i Metohije“, naveo je Popović, a saopštila DSS.

On je rekao da Briselski razgovori moraju da se prekinu i zamene razgovorima pod okriljem Saveta bezbednosti UN, po principu „ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno“, uključujući budući status Kosova i Metohije.

Gradonačelnik Severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić najavio je ranije danas da će početi ogradjivanje prostora ispred mosta preko Ibra, a tamošnji zid će najverovatnije sutra biti srušen.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je jutros da su predstavnici Srpske liste prošle noći postigli dogovor s predstavnicima vlasti u Prištini o uredjenju prostora oko mosta na Ibru koji teče izmedju severnog i južnog dela Kosovske Mitrovice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.