U trendu

Popović: Neću se izviniti LGBT osobama

BEOGRAD – Ne prihvatam preporuku poverenice da se izvinim licima LGBT populacije i neću se izviniti LGBT osobama jer nisam prekršio nijedan zakon, niti sam nekoga uvredio, rekao je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović.

„Glavno je pitanje zašto je poverenica spavala četiri meseca, i ko je to naglo probudio da donese ovakvu odluku pred održavanje gej parade u Beogradu 16. septembra“, naveo je on u saopštenju.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti je pre nekoliko dana saopštila da je izdala mišljenje da je Popović prekršio Zakon o zabrani diskriminisao LGBT populaciju i preporucila mu da u roku od 15 dana objavi pisano izvinjenje.

Kako je saopštila Kancelarija Poverenice, preporuka Popoviću je da se ubuduće uzdrži od davanja izjava, širenja ideja i stavova kojima se omalovažavaju pripadnici LGBT populacije i podržavaju predrasude prema marginalizovanim društvenim grupama.

Ona je donela mišljenje i preporuku na osnovu prijave LGBT organizacije nakon što je ministar Popović na svom Tviter nalogu komentarisao uvoz prve gej slikovnice iz Hrvatske, a vest o tome je objavljena pod naslovom „Roko ima dve mame, a na dvojicu tata“.

Popović je ocenio da ta preporuka nije slučajno doneta u ovom trenutku, a posebno ako se uzme u obzir da je jedan od glavnih zahteva organizatora ovogodišnje gej parade – legalizacija istopolnih brakova u Srbiji.

„Poručujem da ću ostati odlučno pri svojim uverenjima, koje sa mnom deli najveći broj građana Srbije, i da ću se dosledno zalagati da nikada u Srbiji ne dozvolimo da ‘Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata’ „, zaključio je Popović.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Fotopress

    Što se tiče gej,lezbo i druge neprirodne populacije treba primenuti ruski sistem…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike